2

Tuesday, August 23, 2011

Hanya 4 minit.

Hanya 4 minit untuk mendengar lagu yang baru dimasukkan didalam list ini. Sungguh indah sebab tak tau ape yang dia nya lirik. sebab lagu tersebut adalah lagu Spanish. Dibawa oleh salah satu penyanyi lelaki yang aku rasa suaranya mempunya 9/10.. eh mana leh perfect.. yang perfect tu aku je.. ahaks.. xda ler.. kalu dah 9/10 tu maknanya korang judge sendiri la.. rasanya ada 3 kali masa dia nyanyi tu sangat sedap. kalau korang dengar betul2.. korang pasti tau apa maksud ku... Melalui lagu kita dapat tahu apa isi hati yang sedang ada disini.

Post Comment

Thursday, August 18, 2011

Pulau hati...

PULAU SPITZBERGEN, NORWAY - Satu fenomena alam semula jadi berlaku apabila satu bentuk hati yang sinonim dengan lambang cinta terbentuk selepas ais cair di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Bentuk itu terjadi disebabkan oleh perubahan cuaca yang mencairkan glasier di pulau tersebut yang terletak 997.28 kilometer dari Kutub Utara.

Beberapa blok ais terperangkap ketika glasier bergerak menyebabkan satu lubang berbentuk hati berlaku yang kemudian dipenuhi air akibat hujan dan ais mencair.

Pulau itu mempunyai bilangan penduduk yang paling ramai di bahagian utara bumi walaupun jumlahnya tidak dapat menandingi beruang kutub.

Seorang pakar dari Universiti Aberystwyth, Dr. Bryn Hubbard berkata: "Glasier di kepulauan ini sudah berkurangan tetapi bentuk hati itu merupakan satu keganjilan. Anda perlu melakukan usaha terbaik untuk mencari satu lagi bentuk seperti itu."

 - Agensi


Mesti ada yang berangan-angan nk berhoneymoon disini kan..

GAMBAR menunjukkan lubang berbentuk hati yang dirakamkan
oleh jurugambar Bruno Mazodier di Pulau Spitzbergen, Norway
.

Post Comment

Geram dengan orang parking merata rata??

Korang geram tak kalau ada pemandu yang parking sesuka hati parent diaorg? Kekadang boleh menyebabkan hati kita panas bagaikan air masak yang tengah mendidih.. apa perkara yang paling dasyat korang penah buat? Kalau aku, aku horn dan maki maki maki.. jangan tiru sama aku sebab ia adalah contoh yang tak baik. Dan ada juga yang meninggalkan nota kaki pada pemandu2 tersebut. Meh kita tgk sebahagian contoh nota kaki yang pemandu-pemandu tulis.. :)
















So korang lepas ni, pastikan korang parking betul-betul. Mana la tau kalau korang dapat nota kaki mcm ni... hahaha... kalu aku.. aku siap sign lagi kat nota kaki tu..

Post Comment

Bumi pernah ada dua bulan

Jurnal Nature kemuka teori keadaan 4.4 bilion tahun lalu

FLORIDA: Pakar astronomi berpendapat bahawa Bumi pernah dikelilingi dua bulan, suatu keadaan yang pastinya dikagumi penyair, mereka yang mabuk asmara mahupun penulis lagu.


Bagaimanapun, bulan yang lebih kecil melanggar bulan lagi satu yang disifatkan sebagai ‘percikan besar’ menghasilkan hanya satu bulan hingga hari ini.


Ahli astronomi mengetengahkan teori untuk menerangkan mengapa keadaan bahagian bulan yang jauh lebih berbukit berbanding yang berhadapan dengan Bumi.

Teori berkenaan didedahkan dalam jurnal Nature, lengkap dengan model komputer menunjukkan bagaimana ia berlaku. Pakar lain berkata, idea berkenaan munasabah tetapi belum cukup kuat.

Semua ini dikatakan berlaku 4.4 bilion tahun lalu sebelum ada kehidupan di Bumi untuk melihat dua bulan itu. Kedua-dua bulan itu juga masih muda selepas terbentuk kira-kira 100 juta tahun lebih awal apabila sebuah planet gergasi melanggar Bumi.

Kedua-dua bulan itu mengelilingi Bumi dan terbit di langit bersama, yang lebih kecil mengikuti bulan yang lebih besar.
Bulan yang lebih kecil agak ringan sedikit, manakala yang satu lagi tiga kali lebih lebar dan 25 kali lebih berat, manakala gravitinya juga lebih kuat berbanding yang kecil.

“Planet itu ditakdirkan untuk berlanggar. Tiada jalan lain. Pelanggaran besar ini berhalaju rendah,” kata penulis bersama kajian, Erik Asphaug, saintis planet di Universiti California, Santa Cruz.

Apa yang dikatakan Asphug sebagai pelanggaran perlahan sebenarnya berlaku pada kelajuan lebih 8,050 kilometer sejam.

Disebabkan bulan lebih kecil lebih 965 kilometer lebar, proses pelanggaran berterusan untuk beberapa lama.

Asphaug menyamakan bulan lebih kecil itu bertindak seperti sebutir peluru yang ditembak dengan berkata: “Orang akan bosan melihatnya kerana ia mengambil masa 10 minit bagi peluru itu untuk terbenam dalam bulan. Jika anda menyaksikan perkara ini, anda perlukan sebuah beg bertih jagung yang besar untuk menunggu ia terhenti.”

Batuan dan kerak dari bulan kecil melayang dan bertaburan di bulan yang besar tanpa membentuk satu kawah, kecuali ia berlaku pada kepantasan lebih tinggi.

Kira-kira sehari selepas itu, semuanya selesai dan permukaan dekat dan jauh bulan kelihatan berbeza, kata Asphaug.

Martin Jutzi dari Universiti Bern di Switzerland berkata, kajian itu untuk menerangkan keadaan permukaan berbukit di bulan.

Asphaug menjelaskan, keadaan di situ seperti sesuatu ditambah pada permukaan. – Agensi

Bagaimana kalau sampai sekarang masih ada 2 bulan.. macam mana dengan keadaan malam kita.. mesti lawa kan.. 1 bulan pun dah lawa.... 

LAKARAN artis mengenai Bumi dan dua bulan. Planet itu ditakdirkan untuk berlanggar. Tiada jalan lain. Pelanggaran besar ini berhalaju rendah. - Erik Asphaug, Saintis planet di Universiti California
 

Post Comment

Wednesday, August 17, 2011

[18 SX] - Kisah kuda di stable lumba kuda

Tersebutlah kisah disebuah stable lumba kuda dimana seorang Jockey meletak jawatan dengan alasan masalah kesihatan.

Maka si Pengurus yang runsing pun mula mengiklankan jawatan kosong di jobstreet and jobsdb untuk mencari Jockey Kudanya.Dipendekkan cerita,seorang wanita telah memohon jawatan itu. Sambil terkejut dan tersenyum, maka si pengurus memanggil wanita ini untuk datang interview.

Dipendekkan lagi cerita, wanita itu terpilih kerana memang beliau berpengalaman menjaga kuda. Tetapi pada suatu hari,

sedang wanita ini memberus kuda itu, beliau tersentuh akan bahagian sulit kuda itu. Kuda itu terus terangsang, maka
keluarla alat sulit kuda itu. Melihatkan saiz alat sulit kuda itu, wanita itu pengsan.

Dalam masa yang sama, di stable lumba, si pengurus tercari cari dimana wanita dan kuda tersebut kerana perlumbaan hampir bermula.

Maka bergegasla pengurus tu ke kandang untuk mencari...

Alangkah terkejutnya beliau melihat wanita itu terbaring di sebelah kuda itu. Maka disimbahlah air ke wajah wanita itu untuk membangunkan

beliau...

Pengurus: Kenapa dengan awak ni? Tidur ke?


Wanita: Tidak encik. Saya pengsan tadi...


Pengurus: Pengsan?!! Apa yang berlaku?


Wanita: Waktu saya membersihkan kuda itu, saya terpegang bahagian sulit dia. Tiba2 dia terangsang dan terkeluarlah

kemaluan kuda itu. Saya pengsan kerana terkejut dengan saiznya...

Pengurus:Owh...awak terkejut melihat saiznya ya...? Tengok ni (sambil menyelakkan kaki seluar beliau sambil menampakkan sesuatu)


Kali ini, bukan wanita itu sahaja yang pengsan, DENGAN KUDA KUDA SEKALI PENGSAN.


Kahkahkahkah....

credit to - cari.com.my 



Post Comment

Muzik oh muzik

Berjumpa kembali setelah bersarang blog ku ini. Bukan tiada masa, cuma tiada hati untuk meng"update" blog ni. Apa yang terbaru? Yang terbaru, aku telah meletak 2 buah lagu dekat blog aku. Mungkin ramai yang tidak penah dengar lagu pertama ni. Penyanyinya Olly Murs, penyanyi dari U.K dan runner up rancangan X-factor season ke 6. Mungkin ramai tak kenal sebab penyanyi ni popular di U.K bukan di U.S. Sebab radio, television yang kita tonton banyak datang nya dari U.S. Tah la, aku terpikat dengan lagu ni. So kalau korang nak join layan lagu ni sila lah dengar, kalu xmahu dengar, ada butang pause dekat bawah tu. Lagu kedua lak aku rasa ramai yang tau, tapi tak tahu apa tajuknya. Puas aku mencari tajuk lagu ni, akhirnya dengan system telephone yang canggih sekarang yang boleh detect lagu. aku pun ape lagi.. dapat lah tajuk lagu ni. Lagu ni memang sedih la.. x percaya dengar la..


Lyric Olly Murs - Accidental 


(instrumental)

I'm always at the place where your friends meet,
It's the long way home but i walk your street
And when i trip, and fall right at your feet.
It's not accidental.

I make it like luck is in the air,
Everytime you turn, im standing there
You look into the stars, our names are clear.
It's not accidental.

And when you get a wrong number,
Don't hang up too soon stop and wonder.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, you'll see
It wasn't accidental.

I know you like the kind of clothes I wear
Think I threw them out without a care
The style's from a book
You read a magazine you left.
It's not coincidental.

And even when you hear your favourite song
You dont know, but i put it on
You bought the record yesterday, so i knew what to play
It's not coincidental.

And when you get a wrong number,
Don't hang up too soon stop and wonder.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, you'll see
It wasn't accidental.

This all feels right time, right place
Cause everytime I see you face to face
Our future calls.
Not saying you bend the truth
Just doing my best to get you,ooh
Make you my destiny.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, then you'll see
It wasn't accidental.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, then you'll see
It wasn't accidental.

It's not accidental
Accidental.

Post Comment