2

Monday, April 23, 2012

Snap snap semasa memandu

Aku paling suka tengok awan dan langit, lebih-lebih kalau awan dan langit pada masa tu tengah cantik, mesti tangan nak snap awan dan suasana langit. Tah lah, bagi aku ia sesuatu yang sangat cantik, dan paling aku suka bila cahaya matahari itu sudah hampir tiada, cebisan warna langit itu sendiri membuatkan aku geram nak snap. Tebiat untuk mengambil gambar sambil memandu kerap belaku sebab masa memandu tu lah aku dapat spot yang terbaik nak snap. Akan tetapi tebiat ini tidak boleh selalu di amalkan untuk keselamatan ketika memandu. Ada gak tersondol kete depan nanti.

Lokasi- lebuhraya duke


Post Comment

Thursday, April 19, 2012

Testing post by bloggeroid

Try to upload a pic

Post Comment

The Vision Of Love/We are young

Lagu terkini yang aku duk pusing-pusing mainkan... enjoy


The Vision of Love
Kris Allen

Wake up if you believe
Love is not a fading dream
Tell me I'm not the only one
Who feels this way right now

Lonely needs a friend

Ask him where he's been
You could be the Light that comes
And turns his world around

I don't wanna run, I don't wanna hide

When someone needs somebody
I don't wanna say, I don't got the time
When someone needs somebody
With a little faith and a little soul
We can't go wrong
We can't go wrong

When a heart breaks

And the world shakes
Will we stand for the vision of love?
When a tear falls
And the fear crawls
Will we stand for the vision of love?
Will we stand for the vision of love?

Singing

Whoa-oh-oh-oh
Whoa-oh-oh-oh-oh-oh
Whoa-oh-oh-oh
Whoa-oh-oh-oh-oh-oh
Whoa-oh-oh-oh
Whoa-oh-oh-oh-oh-oh
Make-up hides her face
Cos she feels out of place
She cries
Come on someone tell this girl she's beautiful
We don't gotta run, we don't gotta hide

When someone needs somebody

We don't need to say, we don't got the time
When someone needs somebody
With a little faith and a little soul
We can't go wrong
We can't go wrong
When a heart breaks
And the world shakes
Will we stand for the vision of love?
When a tear falls
And the fear crawls
Will we stand for the vision of love?
Will we stand for the vision of love?

Singing

Whoa-oh-oh-oh
(C'mon)
Whoa-oh-oh-oh-oh-oh
Let's stand up
(Whoa-oh-oh-oh)
(Whoa-oh-oh-oh-oh-oh)
Let's stand
(Whoa-oh-oh-oh)
(Whoa-oh-oh-oh-oh-oh)
Let's stand for the vision
Stand for the vision of love

Wake up

(Whoa-oh-oh-oh)
(Whoa-oh-oh-oh-oh-oh)
Wake up
(Whoa-oh-oh-oh)
(Whoa-oh-oh-oh-oh-oh)
Wake up if you believe

When a heart breaks

And the world shakes
Will we stand for the vision of love?
Will we stand for the vision of love? 



"We Are Young"
(feat. Janelle MonĂ¡e)
Give me a second I,
I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover she’s waiting for me just across the bar
My seat’s been taken by some sunglasses asking bout a scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you’re trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I’m trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home

Tonight

We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight

We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Now I know that I’m not

All that you got
I guess that I, I just thought
Maybe we could find new ways to fall apart
But our friends are back
So let’s raise a toast
‘Cause I found someone to carry me home

Tonight

We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight

We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Carry me home tonight (Nananananana)

Just carry me home tonight (Nananananana)
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)

The world is on my side

I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight
The angels never arrived
But I can hear the choir
So will someone come and carry me home

Tonight

We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight

We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

So if by the time the bar closes

And you feel like falling down
I’ll carry you home tonight


Post Comment

Wednesday, April 4, 2012

Lembu jadi harimau = Lemau

Aku dah lama nak buat entry pasal lembu jadi harimau ni. Bukan apa, mula mula aku memang confuse dengan lembu jadi harimau ni, kenapa aku confuse? Kejadian belaku setelah aku abis menonton wayang dekat Cineleisure The Curve. Abis memonton dan keluar untuk menghisap rokok. Pastu ternampak sekor lembu dekat depan aku. Aik pasal lembu ni badan ni kaler macam harimau, silap pandang ke or orang yang mewarnakan dia tu salah. Ataupun untuk menarik perhatian orang untuk kekedainya.. Mmm.. setelah beberapa bulan, ari tu aku kembali menonton wayang disitu, warna lembu tersebut telah bertukar. Harus bertukar, akan mengconfusekan pemikiran kanak-kanak. Yelah lembu tetapi warna badan warna harimau. LEMAU... 

Percayalah



Sudah bertukar kaler..

Post Comment

Birthday Surprise lagi

10 march hari tu kan aku dah dikejutkan gan birthday party, kali ni lain pula birthday surprise, birthday surprise untuh fai. hahaha, sebelum itu aku, fred dan daus tak merancang pun nak buat surprise untuk fai, ada ler berbincang, akan tetapi masing-masing bz dengan urusan masing-masing menyebabkan tiada perancangan awal dibuat. Pada 26 march setelah aku habis mengajar renang, aku fred dan daus telah berwhatsapp. Bincangkan tentang, mahu ke idak kitaorang nak surprisekan fai. Last-last setelah berbincang untuk bertemu untuk membeli beberapa barang yang kita mahu memsurprisekan si fai.

Berbalik pada hari tersebut, si fai ni tak sihat, tak sihat gedik bithday sendiri kot. hahaha.. So ada beberapa perkara yang mungkin terbantut disebabkan fai tak sihat, akan tetapi kitaorang gamble aje ler. Bertemu fred dan daus di rumah daus, umah dia lagi, gelemer sangat ke umah daus ni, asyik nak set up tempat dari umah dia. lalala.. So setelah bertemu, kitaorang naik kereta fred yang canggih itu dan pergi ke One Utama. Pusing musing dalam One Utama untuk cari hadiah birthday untuk fai, daus mencadangkan gitar, so setiap orang ada gitar. Woi pandai petik gitar ker? hahaha...So akhirnya kitaorang memilih hadiah, hadiah apa, tu ah, siap terpampang kat fb fai ni. Jam penggera radio (skema lak) alarm radio untuk dia. Diharap suka la ek hadiah dari kitaorang yang tak seberapa itu. Dan tidak dilupakan kek yg cute untuk dia. Kitaorang surprisekan dekat kedai mamak, siap nyanyi lagu birthday dan yang penting fred malu-malu nak keluarkan suara dia yang merdu itu kerana dikelilingi orang yang makan dan minum di mamak itu. 

Simple birthday surprise untuk fai, dan bagi aku kalu aku dapat surprise mcm ni pun aku akan terharu, dan diharap dia suka apa yang kitaorang buat. Terharu tak? lalala... Diakhirni dengan semoga fai terus maju, teruskan talent yang ada itu, (lalalala), semoga maju kehadapan, dan dapat pasangan hidup yang baik untuk kamu.Dan semoga hari tersebut akan dikenang sampai bila-bila yer. :)




Post Comment