2

Monday, December 19, 2011

Forgive And Forget

Forgive And Forget

Rooted in the willingness to change one's heart,
even though pain runs deep within.
We understand and accept through compassion,
we are all forgiven of our sin.

When words are spoken with truth and faith,

doors once closed open wide.
Embrace future with an open mind and heart,
put grudges and hurt feelings aside.

Learn how to give from our own past mistakes,

bring forth kindness to your enemy.
The past is the past and can never be undone,
fill your heart with generosity.

Find a way to share hope for the hopelessly lost,

show the light to continue ahead.
Forgive and forget and receive God's blessings,
for that is what the Good Book said.



by Sandygram

Sunset by me
Picture taken by Myself
Location - Frim Selayang

Post Comment

Sekadar senyum

Tah la, walaupun gambar-gambar ni "simple" tapi bagi aku memang membuatkan aku senyum lebar. Meh senyum-senyum sama gan aku.. tp sapa yang tak faham lawak gambar-gambar ini, jangan salahkan aku.











Post Comment

Sunday, December 18, 2011

Ya diet punya cara..

Tak banyak aku nk bercerita kat sini, ni tetibe aku nampak ada satu gambar, lawak la. cara2 nk diet. mcm aku nyer perangai ajer... sapa yang join sekaki sila angkat kening. keh keh keh...


Post Comment

Demam Breaking Dawn.

Tak ada apa yang nak diceritakan sangat pasal Twilight - Breaking Dawn. Hari tu tgk kat movie pun sebab dapat tiket free. Sekali lagi tengok sebab teman member.... Badan penapisan filem kat Malaysia ni macam gampang.. Banyak gila la dipotongnya. Hampir 30min adegan diaorang potong. Gampang kan? Agak-agak la nak potong. Bukan ganas pun adegan nya, sebab aku dah tengok dah adegan yang tak potong setelah mendownload. Walaupun kualiti camcoder, janji dapat gak tengok apa yang belaku.


Post Comment

Thursday, December 15, 2011

New Year's Eve/Karoake Jamban

Oh dah lama xmenulis blog, mungkin ketiadaan mood walaupun banyak benda yang aku nk olah kat sini. Tak pe, kita mulakan dengan cerita tentang Movie yang aku tengok hari Ahad lepas bersama kawan baik aku si Daus. Mula-mula tu, kitaorang makan/lepak/mengumpat di uptown damansara. Aku makan Yee Mee aje, kedai uncle wong kegemaran Fau. Eh boleh tahan la masakan dia, sambil-sambil makan, apa lagi kitaorg mengumpat sana sini tanpa hala tuju. Mula-mula si Daus cakap jom g karoake, aku rasa malas sebab, bebalik kita 3 jam sebelum g makan tu. Aku g berenang kat Kelana Jaya. Puas gak la sebab dapat buat 1K meter. Mengah, dan nak rasa pengsan walaupun kelajuan renangan aku xada ler selaju dahulu. 

Bersambung masa makan/mengumpat. Setelah penat mengumpat dan mendapat dosa, daus ajak g tengok wayang. aku cakap, wayang apa kul 11 dah ni. Dia cakap, kita "check" dulu. Mula-mula ingat nk layan cite Ombak Rindu.. wow ed nak layan Ombak rindu?? Ahaks.. akhirnya kitaorang memilih cerita New Year's Eve. Lepas aje "check" seat, kitaorang dapat la seat yang menarik. Bayar online aje. Tak ada makna nak beratur bagai. 

Setelah parking kat One Utama dan ketika tu jam menunjukkan baru 2330. Cerita mula pada kul 00.00, so daus ternampak la karoake jamban yang ada berdepan dengan GSC tu. Apa lagi, dia bayar RM4 utk empat buah lagu. Gelak-gelak aku rasa masa tu sebab nak nyanyi dalam karoake jamban. Nanti dekat bawah aku akan tunjuk beberapa keping gambar masa karoake tu. Menang gelak-gelak la bila tengok. So setakat ni aje. Nanti aku akan cerita lagi tentang kisah lain pulak...

                       Ahaks.. cuba tengok muka Beyonce, memang aku gelak sakan time ni.
Yeah Jessi J sudah bertukar menjadi penyanyi korea..

               Wow Amy Winehouse dah jadi penyanyi country ker?? Dan sejak bila Bruno Mars bertukar menjadi cina?

Gelak2 tengok muka Selena Gomez. Dan cuba perhati Senarai penyanyi tu, Cina boleh lak eja betul-betul, Melayu jadi Malay, wah canggih! Lagu english dah jadi Orang Putih. Memang aku nyanyi sambil gelak-gelak la.. Pada mengusaha karaoke ni, agak-agak la kalau nak buat lawak!

Post Comment