2

Tuesday, December 14, 2010

Bruno Mars dengan?...

Sejak kali pertama aku tengok dia ni dalam vid clip billionaire aku dapat merasakan sesuatu. Bruno Mars ni ada adik beradik di Malaysia ker.. muka dia seakan-akan mempunyai adik-beradik ataupun sedara mara dekat sini.

Diakui lagu-lagu dalam album Doo-Wops & Hooligans sangat bagus. Akhirnya setelah melihat vid clip Grenade aku dah mendapat jawapan yang aku tercari-cari sebelum ini. Meh kita tengok apa dia.




Lebih kurang tak? rasanya mereka bukan adik beradik mahupun saudara mara. huhuhu... apa apa pun mereka berdua ni sangat berbakat dalam dunia seni ni.


10)

Post Comment

Thursday, December 9, 2010

Peminat cerita Kartun?

Seperti mana yang kita ketahui, pelbagai jenis movie telah disajikan kepada kita sepanjang hidup kita. Jika dilihat dan diperhatikan, ramai diantara kita gemarkan menontong cerita kartun. Pelbagai karektor yang ditonjolkan oleh setiap movie kartun. Dari yang tak berapa comel sehingga dari yang sangat comel. Disini aku ingin meleraikan pelbagai jenis kartun yang aku rasa karektor-karektornya sangat comel. Mari kita kongsi bersama dengan pilihan masing-masing. Dengan itu akan akan senarai pendek movie kartun mengikut populariti mahupun yang mencapai standard Box Office.

Monsters Inc
Siapa yang tak boleh lupakan kartun Monsters Inc ni. Salah satu kartun yang terkenal pada masa dulu. Watak-watak dalam Monster Inc ni juga sangat menarik. Boo..


Kung fu Panda
Rasanya ramai yang mengemari kartun ni. Po panda yang gemuk. Teringat masa dia kena buli. Penat tengok si Po ni panjat tangga.


Up
 Masih ingat lagi cerita kartun Up? Ditayangkan pada tahun 2009. Cerita yang yang paling banyak yang member-member suka. Permulaan cerita ini lah yang paling ramai yang "touching" sedih katanya. Aku pun rasa touching masa mula-mula.


Finding Nemo
Siapa tak kenal nemo ni. Disebabkan nemo ni ler, ikan clown ni jadi popular bagi sesiapa yang menyelam. Bagi yang baru nak menyelam tu gerenti nak tengok nemo ni. Suka dengar suara nemo dalam Finding Nemo ni. Betul tak?


Wall e
Adakah kartun ni menjadi salah satu dari kartun kegemaran korang? Wah jalan cerita ni memang menarik. Teringat lagi masa wall e ni dah rosak, dan ingat juga yang ramai jadi gemuk dekat angkasa tu. 

Ratatouille
Bila teringat cerita ni, mesti teringat yang sekor tikus yang pandai memasak. Ada je yang akan cakap Euww.. tikus masak? sapa ler nak makan. Tapi dia jaga kebersihan ok. Siap cuci tangan semua. Dan makanan yang dia buat tu sedap sebab deria bau dia yang boleh kenal rempah dan pelbagai bau lain. Cerita yang BEST.


Ice Age
 Setiap kali tengok cerita ni mesti rasa sebak bila tang nak abis, aku tengok semua ice age nyer cerita. Sapa yang belum tengok, korang tengok le yer.


The Incredible
Aku suka tengok kartun ni. Rasanya la kartun ni ler pertama kali aku tengok cantik hasilnya (pada  masa tu ler). Tapi cerita ni memang menghiburkan. Dah banyak kali aku ulang tengok cerita ni.


Seperti yang aku perkatakan tadi, sebenarnya banyak lagi cerita kartun yang penah aku tengok mahupun ada juga yang tidak pernah aku tengok sebelum ni. Kalau boleh aku nak je letak semua cerita kartun yang aku suka. Tapi aku pilih yang betul-betul aku suka. Yang aku perasan, kartun-kartun sekarang ni soundtrack dia tak meletup mahupun tak ditonjolkan seperti cerita kartun-kartun terdahulu. Ingat Beauty & The Beast, Pocahontas, Mulan dan lain-lain, soundtrack dia memang dikenali dan agak terkenal. Di harap ada lagi kartun-kartun yang bermutu untuk ditonton bukan sahaja budak-budak, tetapi untuk orang dewasa juga dari segi jalan ceritanya. 

9)

Post Comment

Tuesday, December 7, 2010

Cara melihat Jin/Hantu/Syaitan


Aku dapat info ni dari www.cari.com.my

Berikut adalah beberapa cara untuk kita melihat Jin/Hantu/Syaitan walau dengan seimbas bayanganya. Namun semuanya hanya dengan izin Allah s.w.t...

Nasihat:
-Jangan sesekali cuba jika lemah semangat/sakit jantung.
-Jika anda nampak sekalipun, jangan jadikan ini sebagai amalan & kepercayaan kepada sesuatu yang boleh memesongkan akidah anda.
-Jangan sesekali menggunakan air mata anjing untuk aktiviti ini kerana ia adalah haram.
-Jangan lakukan jika berseorangan.
-Pastikan ada rakan anda tahu merawat jika berlaku kerasukan.
-Segala yang terjadi adalah tanggungjawab sendiri.
-Tidak digalakkan untuk mereka yang berumur bawah 16tahun dan kurang faham atau kurang mahir dalam membaca.



Cara Pertama:
-Berdiri dan menghadap kiblat..
-Rehatkan badan dan segala anggota - biarkan lemah..
-Selawat 3x
-Kosongkan minda dengan cara menumpukan pada bahagian tengah kening baca surah al-fatihah dengan berulang2 sehingga 7x..
-Pastikan akan merasa tangan anda terangkat dengan perlahan2 dan menunjukkan ke satu arah..
-Semasa tgn terasa terangkat tu ada semacam seperti angin yg bertumpu pada tangan atau pergelangan..angin yg dingin..
  turutkan saja arah tgn bergerak... dan buka mata utk melihat..



Cara kedua:
-Semasa mandi mayat. air mayat melimpah turun, sila tengok celah kangkang anda kepada air mayat tadi...atau
  ambil air mandian jenazah tersebut dan sapu di kedua-dua kening...
-Berdiri ditengah2 hutan pada tengah malam dan baca ayat pertama surah Al-Jin 7 kali sambil pejam mata anda...kemudian buka mata dan lihat apa yang muncul di tepi anda...!



Cara Ketiga:
-Mengusap kotoran dari kuburan (iaitu tanah dari kawasan perkuburan) dan sapu di sekitar mata anda.
-Bermain dam di tengah malam sambil memegang kucing hitam.
-Ambil benang berwarna merah dan ikat pada pokok pisang yang ada berhampiran rumah anda. Hulurkan benang tersebut melalui tingkap menuju ke bilik anda, kemudian ikat pada hujung kaki katil.



Cara paling mudah... (untuk wanita)
-Ketika anda dalam haid, sikat rambut anda di tengah malam sambil menatap ke cermin dan tumpukan perhatian lama-lama.
-Ambil 'tuala wanita' yang telah digunakan dan letak di dua penjuru pintu bilik air/bilik mandi.

8)

Post Comment

Monday, December 6, 2010

Hari minggu yang menarik


Hari minggu, hari minggu, apa yang hendak dibuat. Pada mulanya aku gan kawan aku bersemangat hendak pergi majlis perkahwinan adik pada kawan ku. Yang menjadi bahan ketawa nyer kitaorg boleh tersalah tarikh pulak, dah separuh jalan dah pun. hahaha.. hari sabtu hari akad nikah, omaigod.. nasib baik tak sampai. Selepas tak menjadi untuk makan nasi minyak kitaorang pun mati akal. Lalu berpakat untuk pergi membeli DVD cet rom. 

Dengan gigihnya kami telah membeli 4 keping DVD cet rom, 2 dapat free. 
1) Despicable Me

2) Death Place (cerita seram thailand)

3) Wall Street Money Never Sleep

4) The Social Network

5) Love & Distrust

6) Hostel


Setelah sampai ke rumah, dengan bertemankan pisang goreng dan keledek goreng, kitaorang menonton cerita Hostel. ahh... kejam sungguh cerita tersebut!. Potong sana potong sini. Memang tak sesuai untuk ditonton oleh budak kecik mahupun budak besar. Besar? Alamak terasa aku. Di ikuti pulak cerita Despicable Me, wah best-best cerita kartun ni. Comey watak agnes. Dan di akhiri gan cerita seram thailand Death Place. Ahh... kenapa suka sangat tengok cerita Hantu ni! Tapi ending cerita tu kitaorang gelak sakan. Piggy tul! Tu la aktiviti pada hari sabtu. Hari Menonton DVD.

Hari Ahad pulak, setelah bersemangat hendak pergi kenduri kawin yang semalam tu salah tarikh akhirnya tersangkut dalam jem. AHHH banyak jalan ditutup. Riot kot! Dalam banyak-banyak hari kenapa pulak mahu buat riot hari ahad ni!. Kitaorang nak pergi makan kenduri ok!! akhirnya sampai la gak walaupun majlis dah abis, tapi makanan masih ada lagi. Cantik pasangan tersebut. Wah majlis tip top punyer. Selesai saje makan, kawan ajak untuk pergi ke airport nak hantar sorang kawan dari korea. 

Setiba sahaja ke KLIA terus amik boarding pass. Pastu kitaorang pergi ke Burger King. Eh lupa lak nak kasi tahu. Nama minah dari korea tu Paula. Dia banjer kitaorang. Lepas sahaja lepak kat Burger King, kitaorang lepak pulak dekat satu kedai yang ada teh tarik. Wah rancak betul berborak gan minah korea ni. Banyak yang dia ajar bahasa korea, alamak aku dah jadi ikan emas!! tak ingat ape dia yang dia ajarkan tu. Apa-apa pun seronok la lepak gan diaorang ni. 

Masa dah menunjukkan pukul 10malam. Jadi kita pun bersiap sedia untuk hantar paula ke balai belepas. Wah sempat kitaorang melambai-lambai, paula pun gigih membalas lambai. Siap cakap Sarang ape tah. Walaupun perkenalan yang sangat sangat singkat, aku tetap terasa sebak. Yelah aku tak suka nak mengucapkan selamat tinggal pada sesiapa pun. Lepas aje paula lepas dari immigration sambil melambai buat kali terakhir, terus kitaorang berangan-angan untuk pergi ke korea! nanti aku postkan gambar-gambar sebab gambar ada dekat Ipod member aku. Annyeonghi gyeseyo.. Dasi boja!!!




7)

Post Comment

Saturday, December 4, 2010

Guna Mata bukan KAKI


 Setelah meneliti beberapa status yang memprovokasi aku, menghina aku, dan marah-marah gan aku disebabkan posting yang ketiga (Salah Fashion). Bagi aku, aku xmenunjukkan provokasi terhadap pemilik gambar tersebut mahupun kawan-kawannya juga. Kenapa mahu melenting dan mengatakan aku mengumpat mengenai beliau? Itu la orang di Malaysia ni, terutama bangsa Melayu. Cepat melenting, manja dari segala segi. Kenapa tak membacanya menggunakan Mata? Status korang yang memprovokasi aku tu menunjukkan yang korang membaca dengan menggunakan kaki. Ini salah satu status memaki aku, dan mari kita saksikan tahap mentaliti beliau memaki aku. 

"geram tol la aku..aku x kaco kau.ko sbuk2 nk ganggu idp aku an..aku bkn add ko pn as a friend yg ko duk sbuk tgk profile aku pas 2 amik gamba aku ltak kt blog ko asl.ko da gle sgt ke kt aku.ke da xde kje.mmg la xde kje.umur da la tua.ape pn xde lg.malu la skit oii umur da tua tp xde pape lg yg nk d bangekn.plsss...cermin dri 2 dlu k kalo perfect sgtla.da la yg hado".

Itu la pandangan beliau setelah membaca posting aku setelah diberitahu oleh seorang kawan perempuan. Wah laju aje bagitau, Bila tang dia mengata aku tu leh pulak ko diam. Heran, nak kata sama-sama bodoh, marah pulak. Tu bercerita tentang status yang terang bederang di tujukan pada aku. Elo cik adik, aku xtengok pun profile ko tu, dah kawan-kawan korang yang dok mengkomen-komen so keluar ler ke wall aku. Aik hari ni pulak ko marah aku tersentuh sikit dekat profile ko? Aku amik gambar ko bukan nak provoke ko le sengal. Lain kali sila baca dengan mata, bukan dengan kaki kalu membaca blog aku ye.

Tak kisah le ko mengatakan umur aku tak ada ape ape pun lagi dan tiada benda nk dibanggakan? Ko dah betul-betul berjaya ke sampaikan hendak keluarkan statement begitu? Sekurang-kurangnya aku xda le meminjam baju jaket ZARA dari orang lain yang ko pakai kehulu hilir tu. Nak belagak (bergaya) tapi baju pinjam. Sebab benda bangga macam tu la sampaikan ko tak dapat beza kegunaan baju tersebut di tempat panas atau sejuk. So benda tu la ko nak dibanggakan? Talk to your ASS. 

Apa-apa pun aku tak berapa nak kesah sangat pun dengan penghinaan beliau terhadap aku. Bukan terjejas pun kepala otak aku. Biasa ler tahap mentaliti yang agak tak sama level gan aku, so setiap apa yang aku tulis ternyata negatif bagi beliau mahupun kawan beliau, bukan mahu melihat dari pandangan positif. Rasanya laju aje pasal blog aku ni disampaikan.

Begitu la serba sedikit coretan aku, nak kata aku ingin menjernihkan keadaan tidak juga sebab tak ada guna nyer kalu bercakap dengan orang bodo, lama-lama aku pulak yang jadi bodo. Dengan itu sila baca dengan menggunakan mata bukan kaki. 



 6)

Post Comment

Friday, December 3, 2010

Cendol yang beracun


Sedang aku memandu untuk mengisi minyak beberapa hari lepas, dan seperti biasa, berkaroke didalam kereta. Lagu ape ek masa tu. Rasanya lagu-lagu Bruno Mars. Tgh nyanyi lagu Count On Me rasanya. Sambil tgh nak tarik tetibe mata aku tertarik pulak dekat satu pokok ni. Eh macam ada sesuatu je kat pokok ni. Eh eh.. racun? beracun ker? terkena racun ker? lalu aku berhenti di tepi jalan lalu baca balik papan yang di sangkut dekat pokok ditepi jalan tersebut. Aku keliru, aku keliru, lalu aku tergelak. Gelak sorang-sorang macam orang sewel. Pastu aku pun snap la pic tersebut untuk tatapan para follower aku. Meh aku kongsi gambar tersebut. Sapa nak cuba, cuba ler. Mana tau sedap sangat ke. Kalau terselamat, aku cuba pulak. Sapa yang penah cuba, cuba korang bagitau, sodap ke idak..
Aku tak cuba lagi cendol tersebut. Jumpa dianyer signage aje
5)

Post Comment

Thursday, December 2, 2010

Tersalah Sound!!


Ajoi berjumpa doktor kerana batuk-batuk

Ajoi: Selamat pagi doktor…

Doktor: Ya.. selamat pagi, boleh saya bantu ?
 
Ajoi: Begini doktor, saya punya masalah sesak nafas dan batuk-batuk.
 
Doktor: Oh begitu… hmm awak seorang perokok?
 
Ajoi: Betul doktor, saya memang perokok.
 
Doktor: Satu hari berapa batang awak hisap? dan sudah berapa lama awak merokok ?
 
Ajoi: 1 hari lebih kurang sebungkus dan saya merokok sudah 15 tahun.
 
Doktor: Anda tahu berapa kos yang awak keluarkan dalam 1 hari ?
cuba kira, satu hari dikali dengan 1 bungkus rokok dikali 365 hari (setahun) dikali 15 (tahun)…
sambil membuka tingkap, doktor tersebut menyambung….”anda lihat banglo mewah di seberang jalan sana..? “, bayangkan encik, kalau dari dulu anda tidak pernah merokok selama 15 tahun dan wangnya dikumpulkan, mungkin anda sudah mampu mempunyai banglo mewah macam tu. (dengan nada ceramah)....
 
Ajoi: Doktor tak merokokkan?
 
Doktor: ooh..tentu tidak (dengan bangganya !)
 
Ajoi: Doktor ada banglo mewah macam tu?
 
Doktor: Takdelah, saya tak mampu…kenapa?
 
Ajoi : Kalau doktor nak tau, yang banglo mewah doktor tunjuk itu memang saya punya banglo…sedangkan doktor yang tak hisap rokok pun tak mampu nak beli..huhu
Doktor: Erkk..salah orang aku ceramah rupanya  







4)

Post Comment

Salah Fashion?

 
 Pada hari yang aman, saje membelek2 facebook, tetibe aku terbaca salah satu dari list fren aku mengatakan sesuatu dekat seorang budak lelaki ni. Lama aku amati gambar profile budak lelaki tersebut. Owh.. pergi jalan-jalan or picnic kot dekat P.D. Tapi ada sesuatu yang membuatkan aku tetarik. Puas aku belek-belek. Owh rupanya dak lelaki ni terlebih sudah berfasionita dekat P.D. 

My bad kalau aku rasa mmg xsesuai pun berpakaian macam tu. Bukan sepatutnya kalu kita ke pantai, pulau dan sebagainya, kita lebih bersantai. aku kalu bole nk telanjang dah lama aku telanjang hahaha.. Bukan ala ala nk pergi clubbing. Xda pun clubbing kat P.D tu dik oi.. Bak kata orang, selagi baju tu berjenama, tak akan le kita nak bawak or pakai kehulu hilir, Ingat cuaca dekat P.D tu sejuk ka? Adakah semata-mata jenama kita perlu lupe bila kita nk pakai baju tersebut. Aku ni bukan le gemar sangat nk berfashion, tp secara logicnya kan ler.. betul apa yang aku cakapkan ni..


Xpanas ke dik oi?
Pakai santai macam ni pun dah kira ok.
3)

Post Comment

Wednesday, December 1, 2010

Urut (Massage)

Sedang berjalan jalan sambil menyanyi di dalam kereta, tetiba aku terasa ingin mengentry kan pasal urut mengurut ni. Sangat menarik perhatian dan sambil tu tertanya tanya waa.. ada gak urut jenis ni. Mengikut pandangan aku gan pandangan kawan kawan aku, company ni mesti sama aje. Meh kita tengok urutan2 yang aku sempat snap. 


1) Urutan Gunung Berapi (volcano massage)
   - Gambar ni aku snap masa tengah jem dekat bawah flyover duke dari keramat, sambil-sambil tensen dgn jem yang tak bergerak-gerak aku pun menoleh kiri kanan tengok orang sambil buat muka macho sambil hisap rokok dunhill aku, tetibe mata aku tetumpu kat dinding flyover yang berada betul-betul sebelah aku. Mak ai.. mcm ni pun ada? sambil tu aku tergelak2 sakan. Aku amik hp lalu snap gambar tersebut. Meh kita saksikan ape dia.. hahaha
  


Wow volcano massage, ni massage guna lava ker? or tukang urut tu mempunyai volcano yang besar?



2) Urutan Madu ( Honey Massage)
- Pada satu ketika semasa aku mau pergi berenang, dengan penuh semangat kesukanan dan semangat untuk menguruskan badan tetibe aku jumpe lagi satu iklan urut. Dalam hati aku mengumpat ngumpat "wah menarik ni" lalu aku berhentikan kereta tepi jalan lalu snap gambar tersebut. Hmm Honey massage, honey tu madu or nama tukang urut tu honey? kalu gunakan honey untuk mengurut, honey ape yang digunakan? Brazilian honey? Australian Honey or Madu kampung aje? confuse2 aku. Meh saksikan pic yang aku snap. sory la kualiti kureng sikit sebab ada satu makcik tu tgk aku duk tengah2 jalan. lalu aku snap tu cepat2 aje.
Common honey, give me more honey.. hahaha

3) Urutan Keju ( Cheese Massage)
- Masa ni aku snap dekat mana ek. rasa macam terlupa lak dimana aku snap pic ni. Mesti aku tgh berkobar-kobar berkaroke didalam kereta sama ni sampai aku terlupe. Ni urutan keju, Aku pun tak pasti diaorg guna keju jenis ape. Cuba la korang contact number di atas, pastu korang bagitau dekat aku yang diaorg ni guna keju jenis ape.
Blue cheese ade?
Kepada sesiapa yang berminat nk di urut dengan pelbagai nama yang aku pamirkan di atas, sila la contact nombor-nombor yang telah disediakan. Pastu korang kongsi le pengalaman korang kat sini. Tp jangan menyesal... muahaha



2)

Post Comment

Launching for new Blog

Selamat Datang ke blog Dunhill guy, Di sini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana singgah di blog saya. Dengan pertolongan Encik Apiz (salah satu follower setia) maka tercipta la satu blog baru untuk diri saya malah untuk tatapan semua. 

Sambil tersenyum riang dan cover macho dengan ini saya merasmikan http://dunhillguy.blogspot.com pada Hari Rabu bersamaan 
1 December 2010 sebagai tarikh perasmian blog ini. Segala pandangan, pendapat, maklum balas, amat saya hargai. Coretan hasil taipan ialah mengikut peredaran hidup saya sebagai Ed Eron. Saya ingin berkongsi dengan anda semua. Terima Kasih. 

potong riben
                  

(1)
  

Post Comment