2

Monday, December 19, 2011

Forgive And Forget

Forgive And Forget

Rooted in the willingness to change one's heart,
even though pain runs deep within.
We understand and accept through compassion,
we are all forgiven of our sin.

When words are spoken with truth and faith,

doors once closed open wide.
Embrace future with an open mind and heart,
put grudges and hurt feelings aside.

Learn how to give from our own past mistakes,

bring forth kindness to your enemy.
The past is the past and can never be undone,
fill your heart with generosity.

Find a way to share hope for the hopelessly lost,

show the light to continue ahead.
Forgive and forget and receive God's blessings,
for that is what the Good Book said.



by Sandygram

Sunset by me
Picture taken by Myself
Location - Frim Selayang

Post Comment

Sekadar senyum

Tah la, walaupun gambar-gambar ni "simple" tapi bagi aku memang membuatkan aku senyum lebar. Meh senyum-senyum sama gan aku.. tp sapa yang tak faham lawak gambar-gambar ini, jangan salahkan aku.











Post Comment

Sunday, December 18, 2011

Ya diet punya cara..

Tak banyak aku nk bercerita kat sini, ni tetibe aku nampak ada satu gambar, lawak la. cara2 nk diet. mcm aku nyer perangai ajer... sapa yang join sekaki sila angkat kening. keh keh keh...


Post Comment

Demam Breaking Dawn.

Tak ada apa yang nak diceritakan sangat pasal Twilight - Breaking Dawn. Hari tu tgk kat movie pun sebab dapat tiket free. Sekali lagi tengok sebab teman member.... Badan penapisan filem kat Malaysia ni macam gampang.. Banyak gila la dipotongnya. Hampir 30min adegan diaorang potong. Gampang kan? Agak-agak la nak potong. Bukan ganas pun adegan nya, sebab aku dah tengok dah adegan yang tak potong setelah mendownload. Walaupun kualiti camcoder, janji dapat gak tengok apa yang belaku.


Post Comment

Thursday, December 15, 2011

New Year's Eve/Karoake Jamban

Oh dah lama xmenulis blog, mungkin ketiadaan mood walaupun banyak benda yang aku nk olah kat sini. Tak pe, kita mulakan dengan cerita tentang Movie yang aku tengok hari Ahad lepas bersama kawan baik aku si Daus. Mula-mula tu, kitaorang makan/lepak/mengumpat di uptown damansara. Aku makan Yee Mee aje, kedai uncle wong kegemaran Fau. Eh boleh tahan la masakan dia, sambil-sambil makan, apa lagi kitaorg mengumpat sana sini tanpa hala tuju. Mula-mula si Daus cakap jom g karoake, aku rasa malas sebab, bebalik kita 3 jam sebelum g makan tu. Aku g berenang kat Kelana Jaya. Puas gak la sebab dapat buat 1K meter. Mengah, dan nak rasa pengsan walaupun kelajuan renangan aku xada ler selaju dahulu. 

Bersambung masa makan/mengumpat. Setelah penat mengumpat dan mendapat dosa, daus ajak g tengok wayang. aku cakap, wayang apa kul 11 dah ni. Dia cakap, kita "check" dulu. Mula-mula ingat nk layan cite Ombak Rindu.. wow ed nak layan Ombak rindu?? Ahaks.. akhirnya kitaorang memilih cerita New Year's Eve. Lepas aje "check" seat, kitaorang dapat la seat yang menarik. Bayar online aje. Tak ada makna nak beratur bagai. 

Setelah parking kat One Utama dan ketika tu jam menunjukkan baru 2330. Cerita mula pada kul 00.00, so daus ternampak la karoake jamban yang ada berdepan dengan GSC tu. Apa lagi, dia bayar RM4 utk empat buah lagu. Gelak-gelak aku rasa masa tu sebab nak nyanyi dalam karoake jamban. Nanti dekat bawah aku akan tunjuk beberapa keping gambar masa karoake tu. Menang gelak-gelak la bila tengok. So setakat ni aje. Nanti aku akan cerita lagi tentang kisah lain pulak...

                       Ahaks.. cuba tengok muka Beyonce, memang aku gelak sakan time ni.
Yeah Jessi J sudah bertukar menjadi penyanyi korea..

               Wow Amy Winehouse dah jadi penyanyi country ker?? Dan sejak bila Bruno Mars bertukar menjadi cina?

Gelak2 tengok muka Selena Gomez. Dan cuba perhati Senarai penyanyi tu, Cina boleh lak eja betul-betul, Melayu jadi Malay, wah canggih! Lagu english dah jadi Orang Putih. Memang aku nyanyi sambil gelak-gelak la.. Pada mengusaha karaoke ni, agak-agak la kalau nak buat lawak!

Post Comment

Sunday, October 2, 2011

Movie yang ditonton tapi malas bagi review la!

Ada la beberapa movie yang aku tonton di panggung wayang sepanjang beberapa bulan ni, tapi tak tau la kenapa malas nak kasi review. Mungkin dah lambat sangat sampai aku punya mood pun sudah tak ada untuk review cite2 itu. So aku kasi review sikit-sikit sudah. Dan kasi beberapa bintang. Mungkin setelah beberapa tahun akan datang, akan aku tengok balik review yang aku dah buat kat blog ni. 

I am number 4.



Ok la cerita ni (3/5) aku kasi, sedap ditonton dan tak memeningkan kepala. Tengah tunggu squeal cerita ni. Nak tengok jugak kesudahannya.



Battle of Los Angeles



Cerita ni kenapa aku tak leh ingat, sedap ke idak? ok je la. (2.5/5) cerita ni, mendebarkan (tak tahan ayat mendebarkan tu) enjoy jugak la...



Super 8




Salah satu cerita kegemaran aku sepanjang tahun ni, aku kasi (3.5/5) untuk adegan dan watak2 budak-budak tu semua. Jalan cerita ok la, tapi aku rasa semua orang lebih seronok tgk adegan dan watak2 budak-budak tu kan. Tapi sebenarnya cerita ni more to budak-budak tu dari alien itu. 



Green Lantern 



Tidakk, tidakkkk, cerita superhero paling bosan pada tahun ini, dan dekat US pun cerita ni FLOPPED!, argghh tidak tidak, sampaikan aku rasa nk keluar panggung. Jalan cerita sangat-sangat (predictable). Menyesal tengok dekat panggung? Ya SAYA!.. (2/5) aje!! tu pun aku kasi 2 sebab visual dia canggeh, jalan cerita? (-10/5)



Harry Potter and the deathly hollows Part 2




hahaha.... cerita ni? best movie ever!!!... sapa nk kutuk aku tak heran... 10 tahun ok, 10 tahun nk abiskan movie ni. Teringat lagi dari filem pertama, kecik-kecik aje, Cerita ni ada sentimental value la, bukan pada aku sahaja, mungkin pada peminat Harry Potter ni. (5/5) for this movie!!!!!!!...



Transformers 3 Dark of the Moon



Cerita ni? hmm cerita ni? hmm aku kasi (3/5) period!



Captain America




Masa kecik-kecik dulu, aku bukan la peminat setia cerita captain america ni, tah la sebab dia tak da power sangat kot. Ultramen lagi power rasanya. Tapi setelah diadaptasikan menjadi movie, cerita ini amat menarik, aku tak sabar nk tengok The Avengers! (3.5/5)



Cowboys And Aliens




Wow cerita ini memang menarik, nak tau sebab apa? tengok sendiri, saya sedang mengalami satu masalah kemalasan, (3.5/5).




Rise of the planet of the Apes





Cerita ni lak? tak tau la nak komen, so-so aje kot, (2.5/5) aku kasi. Tak berapa suka tengok cerita monyet ka, orang utan ka, babi utan ka, so malas nak komen banyak-banyak.



Fright Night




Cerita ni macam baru aje tengok, last week kot, ok cerita dia, terkejut-kejut gak la, or mungkin aku ni memang penakut kot. Collin farrel dalam ni memang ok la. (3/5). Sapa belum tengok cerita ni, pergi la tengok atau tunggu DVD keluar.



Dream House


Cerita ini aku tengok hari jumaat lepas. Mula-mula ingat cerita hantu, rupanya? tengok la sendiri. Daniel Craig memang best la belakon. aku kasi (3.5/5) untuk cerita ni.


Ini aje lah cerita-cerita yang aku sempat nak buat review yang tak seberapa review, cuma sempat nak kasi bintang-bintang dilangit sahaja. Mungkin ada yang sependapat dengan aku, dan ada juga yang tak sependapat dengan aku. So.... ada aku kesah?? :)

Post Comment

Tuesday, August 23, 2011

Hanya 4 minit.

Hanya 4 minit untuk mendengar lagu yang baru dimasukkan didalam list ini. Sungguh indah sebab tak tau ape yang dia nya lirik. sebab lagu tersebut adalah lagu Spanish. Dibawa oleh salah satu penyanyi lelaki yang aku rasa suaranya mempunya 9/10.. eh mana leh perfect.. yang perfect tu aku je.. ahaks.. xda ler.. kalu dah 9/10 tu maknanya korang judge sendiri la.. rasanya ada 3 kali masa dia nyanyi tu sangat sedap. kalau korang dengar betul2.. korang pasti tau apa maksud ku... Melalui lagu kita dapat tahu apa isi hati yang sedang ada disini.

Post Comment

Thursday, August 18, 2011

Pulau hati...

PULAU SPITZBERGEN, NORWAY - Satu fenomena alam semula jadi berlaku apabila satu bentuk hati yang sinonim dengan lambang cinta terbentuk selepas ais cair di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Bentuk itu terjadi disebabkan oleh perubahan cuaca yang mencairkan glasier di pulau tersebut yang terletak 997.28 kilometer dari Kutub Utara.

Beberapa blok ais terperangkap ketika glasier bergerak menyebabkan satu lubang berbentuk hati berlaku yang kemudian dipenuhi air akibat hujan dan ais mencair.

Pulau itu mempunyai bilangan penduduk yang paling ramai di bahagian utara bumi walaupun jumlahnya tidak dapat menandingi beruang kutub.

Seorang pakar dari Universiti Aberystwyth, Dr. Bryn Hubbard berkata: "Glasier di kepulauan ini sudah berkurangan tetapi bentuk hati itu merupakan satu keganjilan. Anda perlu melakukan usaha terbaik untuk mencari satu lagi bentuk seperti itu."

 - Agensi


Mesti ada yang berangan-angan nk berhoneymoon disini kan..

GAMBAR menunjukkan lubang berbentuk hati yang dirakamkan
oleh jurugambar Bruno Mazodier di Pulau Spitzbergen, Norway
.

Post Comment

Geram dengan orang parking merata rata??

Korang geram tak kalau ada pemandu yang parking sesuka hati parent diaorg? Kekadang boleh menyebabkan hati kita panas bagaikan air masak yang tengah mendidih.. apa perkara yang paling dasyat korang penah buat? Kalau aku, aku horn dan maki maki maki.. jangan tiru sama aku sebab ia adalah contoh yang tak baik. Dan ada juga yang meninggalkan nota kaki pada pemandu2 tersebut. Meh kita tgk sebahagian contoh nota kaki yang pemandu-pemandu tulis.. :)
















So korang lepas ni, pastikan korang parking betul-betul. Mana la tau kalau korang dapat nota kaki mcm ni... hahaha... kalu aku.. aku siap sign lagi kat nota kaki tu..

Post Comment

Bumi pernah ada dua bulan

Jurnal Nature kemuka teori keadaan 4.4 bilion tahun lalu

FLORIDA: Pakar astronomi berpendapat bahawa Bumi pernah dikelilingi dua bulan, suatu keadaan yang pastinya dikagumi penyair, mereka yang mabuk asmara mahupun penulis lagu.


Bagaimanapun, bulan yang lebih kecil melanggar bulan lagi satu yang disifatkan sebagai ‘percikan besar’ menghasilkan hanya satu bulan hingga hari ini.


Ahli astronomi mengetengahkan teori untuk menerangkan mengapa keadaan bahagian bulan yang jauh lebih berbukit berbanding yang berhadapan dengan Bumi.

Teori berkenaan didedahkan dalam jurnal Nature, lengkap dengan model komputer menunjukkan bagaimana ia berlaku. Pakar lain berkata, idea berkenaan munasabah tetapi belum cukup kuat.

Semua ini dikatakan berlaku 4.4 bilion tahun lalu sebelum ada kehidupan di Bumi untuk melihat dua bulan itu. Kedua-dua bulan itu juga masih muda selepas terbentuk kira-kira 100 juta tahun lebih awal apabila sebuah planet gergasi melanggar Bumi.

Kedua-dua bulan itu mengelilingi Bumi dan terbit di langit bersama, yang lebih kecil mengikuti bulan yang lebih besar.
Bulan yang lebih kecil agak ringan sedikit, manakala yang satu lagi tiga kali lebih lebar dan 25 kali lebih berat, manakala gravitinya juga lebih kuat berbanding yang kecil.

“Planet itu ditakdirkan untuk berlanggar. Tiada jalan lain. Pelanggaran besar ini berhalaju rendah,” kata penulis bersama kajian, Erik Asphaug, saintis planet di Universiti California, Santa Cruz.

Apa yang dikatakan Asphug sebagai pelanggaran perlahan sebenarnya berlaku pada kelajuan lebih 8,050 kilometer sejam.

Disebabkan bulan lebih kecil lebih 965 kilometer lebar, proses pelanggaran berterusan untuk beberapa lama.

Asphaug menyamakan bulan lebih kecil itu bertindak seperti sebutir peluru yang ditembak dengan berkata: “Orang akan bosan melihatnya kerana ia mengambil masa 10 minit bagi peluru itu untuk terbenam dalam bulan. Jika anda menyaksikan perkara ini, anda perlukan sebuah beg bertih jagung yang besar untuk menunggu ia terhenti.”

Batuan dan kerak dari bulan kecil melayang dan bertaburan di bulan yang besar tanpa membentuk satu kawah, kecuali ia berlaku pada kepantasan lebih tinggi.

Kira-kira sehari selepas itu, semuanya selesai dan permukaan dekat dan jauh bulan kelihatan berbeza, kata Asphaug.

Martin Jutzi dari Universiti Bern di Switzerland berkata, kajian itu untuk menerangkan keadaan permukaan berbukit di bulan.

Asphaug menjelaskan, keadaan di situ seperti sesuatu ditambah pada permukaan. – Agensi

Bagaimana kalau sampai sekarang masih ada 2 bulan.. macam mana dengan keadaan malam kita.. mesti lawa kan.. 1 bulan pun dah lawa.... 

LAKARAN artis mengenai Bumi dan dua bulan. Planet itu ditakdirkan untuk berlanggar. Tiada jalan lain. Pelanggaran besar ini berhalaju rendah. - Erik Asphaug, Saintis planet di Universiti California
 

Post Comment

Wednesday, August 17, 2011

[18 SX] - Kisah kuda di stable lumba kuda

Tersebutlah kisah disebuah stable lumba kuda dimana seorang Jockey meletak jawatan dengan alasan masalah kesihatan.

Maka si Pengurus yang runsing pun mula mengiklankan jawatan kosong di jobstreet and jobsdb untuk mencari Jockey Kudanya.Dipendekkan cerita,seorang wanita telah memohon jawatan itu. Sambil terkejut dan tersenyum, maka si pengurus memanggil wanita ini untuk datang interview.

Dipendekkan lagi cerita, wanita itu terpilih kerana memang beliau berpengalaman menjaga kuda. Tetapi pada suatu hari,

sedang wanita ini memberus kuda itu, beliau tersentuh akan bahagian sulit kuda itu. Kuda itu terus terangsang, maka
keluarla alat sulit kuda itu. Melihatkan saiz alat sulit kuda itu, wanita itu pengsan.

Dalam masa yang sama, di stable lumba, si pengurus tercari cari dimana wanita dan kuda tersebut kerana perlumbaan hampir bermula.

Maka bergegasla pengurus tu ke kandang untuk mencari...

Alangkah terkejutnya beliau melihat wanita itu terbaring di sebelah kuda itu. Maka disimbahlah air ke wajah wanita itu untuk membangunkan

beliau...

Pengurus: Kenapa dengan awak ni? Tidur ke?


Wanita: Tidak encik. Saya pengsan tadi...


Pengurus: Pengsan?!! Apa yang berlaku?


Wanita: Waktu saya membersihkan kuda itu, saya terpegang bahagian sulit dia. Tiba2 dia terangsang dan terkeluarlah

kemaluan kuda itu. Saya pengsan kerana terkejut dengan saiznya...

Pengurus:Owh...awak terkejut melihat saiznya ya...? Tengok ni (sambil menyelakkan kaki seluar beliau sambil menampakkan sesuatu)


Kali ini, bukan wanita itu sahaja yang pengsan, DENGAN KUDA KUDA SEKALI PENGSAN.


Kahkahkahkah....

credit to - cari.com.my 



Post Comment

Muzik oh muzik

Berjumpa kembali setelah bersarang blog ku ini. Bukan tiada masa, cuma tiada hati untuk meng"update" blog ni. Apa yang terbaru? Yang terbaru, aku telah meletak 2 buah lagu dekat blog aku. Mungkin ramai yang tidak penah dengar lagu pertama ni. Penyanyinya Olly Murs, penyanyi dari U.K dan runner up rancangan X-factor season ke 6. Mungkin ramai tak kenal sebab penyanyi ni popular di U.K bukan di U.S. Sebab radio, television yang kita tonton banyak datang nya dari U.S. Tah la, aku terpikat dengan lagu ni. So kalau korang nak join layan lagu ni sila lah dengar, kalu xmahu dengar, ada butang pause dekat bawah tu. Lagu kedua lak aku rasa ramai yang tau, tapi tak tahu apa tajuknya. Puas aku mencari tajuk lagu ni, akhirnya dengan system telephone yang canggih sekarang yang boleh detect lagu. aku pun ape lagi.. dapat lah tajuk lagu ni. Lagu ni memang sedih la.. x percaya dengar la..


Lyric Olly Murs - Accidental 


(instrumental)

I'm always at the place where your friends meet,
It's the long way home but i walk your street
And when i trip, and fall right at your feet.
It's not accidental.

I make it like luck is in the air,
Everytime you turn, im standing there
You look into the stars, our names are clear.
It's not accidental.

And when you get a wrong number,
Don't hang up too soon stop and wonder.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, you'll see
It wasn't accidental.

I know you like the kind of clothes I wear
Think I threw them out without a care
The style's from a book
You read a magazine you left.
It's not coincidental.

And even when you hear your favourite song
You dont know, but i put it on
You bought the record yesterday, so i knew what to play
It's not coincidental.

And when you get a wrong number,
Don't hang up too soon stop and wonder.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, you'll see
It wasn't accidental.

This all feels right time, right place
Cause everytime I see you face to face
Our future calls.
Not saying you bend the truth
Just doing my best to get you,ooh
Make you my destiny.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, then you'll see
It wasn't accidental.

You are the one thats meant for me
I'm twisting fate to make believe.
It's all accidental
This was always meant to be
When you're in my arms, then you'll see
It wasn't accidental.

It's not accidental
Accidental.

Post Comment

Monday, July 4, 2011

Snap jangan tak snap.....

Hobi terbaru aku, jalan-jalan mengsnap pic. Bukannya aku nak "claim" diri ini sebagai photographer. Mungkin kalu di asah betul, aku akan menjadi superb photographer.. eh berangan aje... no la.. aku suka-suka. Lagi pun snap pun guna HTC Incredible ASS aku ni. So meh aku kongsi bersama. Dan mungkin kebanyakkan gambar-gambar ni sudah pun aku postkan di Fb.

Danga Bay, Johor Bahru



Suria Stonor, Kuala Lumpur




Selayang, Selangor



Bagi melihat dengan lebih jelas, sila klik gambar tersebut, Gambar ini bukan di ambil oleh seorang yang Pro...

Post Comment

Leo oh leo

Tadi baru je dapat "text" dari Pat, emak kepada Leo.. Sapa leo ni? jeng jeng jeng..... Leo ni adalah salah satu student swimming yang aku buat. Baru je ngajar dia gan abg dia si Gaby. Tak sangka leo ni berdarah campur, ayah dia orang perancis, mak dia orang taiwan.

Yang penting aku memang suka ngajar dia ni. Dah la tak henti-henti bercakap (cakap mat saleh ok) tergugat aku sat dengan english dia. Dah la masa aku mengajar tu dia tak abis-abis macam anak koala. Asyik duk peluk aku. Dia takut lagi kot. 

Sekarang ni kan "summer break" untuk sekolah-sekolah international kat Malaysia ni. So kebanyakkan foreigner2 ni akan balik kampung mereka la selama sebulan.. So sebulan la aku xdapat jumpe si Leo ni. Pertengahan bulan ogos nanti la aku baru jumpe. Masa bulan puasa lak tu.. aiyakkkk.......

Ini la si Leo ....


Aku heran kenapa dalam pic ni dia tak nampak berapa "mix"

Post Comment

Friday, July 1, 2011

Saya pening...

Saya pening untuk meng"update" blog. Kenapa kebelakangan ini saya sangat malas untuk menulis dalam blog ini. Kenapa kenapa kenapa? 

p/s nnt nk postkan cerita tentang pengembaraan ke JB la...

Post Comment

Thursday, May 26, 2011

Kalau di beri rezeki/peluang...

Membanting tulang, kerja bagai nak rak, bertungkus lumus, mungkin setiap daripada kita lakukan tiap-tiap hari untuk mendapat duit kan. Masing-masing mempunyai impian pada diri masing-masing, ada yang nak beli ini, itu. Ada yang nak memuaskan diri sendiri. Tapi kalu diberi peluang untuk memenuhi segala impian, mahu kita akan berlonjak setinggi-tingginya. Bagaimana pula kalu diberi peluang untuk pergi 5 tempat impian anda? Ok.. tapi ada syarat. 5 tempat tersebut dibahagikan pada 5 kategori. 

1) Tempat impian anda untuk bersantai di pulau/pantai?
2) Tempat impian anda untuk melihat bandar-bandar?
3) Tempat impian anda untuk menetap seumur hidup anda?
4) Tempat impian anda untuk membeli rumah?
5) Tempat impian anda untuk mengabiskan masa/berbulan madu/saja jalan-jalan cari pasal/ etc?

Sila jangan jawap dengan gaya mengarut-ngarut. bole? mari kita lihat tempat-tempat pilihan aku mengikut kategori yang aku telah buat.

1) Tempat impian untuk aku pergi bersantai di pulau mahupun pantai ialah : Pulau Hawaii


2) Tempat impian aku untuk melihat bandar-bandar ialah : New york city dan Los Angeles


3) Tempat impian aku untuk menetap seumur hidup ialah: Surrey (tengok tak cerita The Holiday)


4) Tempat impian aku untuk membeli rumah? Spain


5) Tempat impian aku untuk mengabiskan masa/berbulan madu/saja jalan-jalan cari pasal/ etc ialah : Switzerland


So bila kita mempunyai impian, kita perlu bekerja keras untuk mendapatkan mahupun setidak tidaknya merasakan bagaimana impian tersebut. Selamat memasang impian....

Post Comment