2

Thursday, May 12, 2011

Unifi oh unifi


Gembiranya bila Unifi sudah lengkap dipasang dirumah. Eh ingat senang ke pasang.. dah la masa hari appointment tu dijanjikan pada 2.30 petang. Puas la kemas rumah ( yela xkan nk biarkan bersepah/berhabuk malu la woi) So dengan gigihnya bangun kul 10pg.. pasal bangun lambat? Harus la! 1 mei, hari apa kanak-kanak? Hari pekerja!.. gila TMnet ni buat appointment pada hari tersebut. Diaorang cakap dah tak ada slot sebab ramai yang nk install benda alah ni. 

So berdebar-debar la gak menunggu bagai nak rak dari kul 2.30 petang.. Ceh... janji melayu kan.. akhirnya TMnet cakap kontraktor yang diupah telah cancel appointment sebab ada hal kematian.. Eii.. tunggu bagai nak rak la sampai kul 5ptg. Akhirnya diganti gan kontraktor lain yang datang pada kul 630 petang. Bermula la pemasangan tersebut. Dan berakhir pada pukul 10 malam. Bayangkan aku tunggu dari kul 2.30 petang sampai 10 malam baru siap semuanya.. Selepas selesai pemasangan, kui kui apa lagi, gigih la mendownload sana sini. Tidak mengecewakan tahap kelajuan semasa mendownload berbanding line2 lain. Dulu nak downlaod satu movie, mahu ada dekat 2 hari baru selesai. Tapi kini? err errr 20minit sudah selesai. Terima Kasih TMnet sebab menyediakan perkhidmatan internet dengan kelajuan yang tinggi.

Post Comment